RTV ZENICA je javna RTV stanica, regionalnog karaktera, sa sjedištem u Zenici i fokusom na lokalno stanovništvo. Raspolažemo sa tri medija: Televizija Zenica, Radio Zenica i web portal zenicainfo.ba.  Nezavisna smo profesionalna medijska organizacija,  koja proizvodi program po mjeri zajednice, doprinoseći njenom sveukupnom razvoju.

 

 

Televizija Zenica emitira program na zemaljskoj mreži, putem interneta i kablovskih operatera i dostupna je gledaocima u cijelom svijetu, kao i Radio Zenica, čija  je  zona pokrivenosti signalom na zemaljskoj mreži  preko milion stanovnika, a program se također emitira i preko interneta i kablovskih sistema.

Web portal  zenicainfo.ba  je najmlađi medij ove kuće, a istovremeno i  najbrže rastući, obzirom na dostupnost putem interneta, pa mu zbog toga posvećujemo sve više pažnje u pogledu podizanja kvaliteta i prezentacije sadržaja.

Sa sigurnošću možemo tvrditi da smo najutjecajniji  medij  u  Zeničko-dobojskom kantonu, a posebno u Zenici, odakle i emitiramo  kompletan program. Neki  segmenti  naših  programa  su apsolutno  najgledaniji  i  najslušaniji  (najposjećeniji)  na  ovom  području, što jasno dokazuju i neki nezavisni istraživački izvještaji o gledanosti pojedinih televizijskih programa.

Lokalni javni servisi  –  TV ZENICA, RADIO ZENICA i web portal ZENICAINFO.BA omogućavaju da stavnovnici Grada Zenice, ali i gledaoci, slušaoci i posjetioci portala u Bosni i Hercegovini, regionu i širom svijeta dobiju pravovremene, tačne, objektivne i istinite informacije o lokalnim zbivanjima, pojavama i odnosima. Orijentacija je na lokalne d ogađaje, pojave i odnose u lokalnoj zajednici i omogućavanje svim akterima života i rada u njoj  – mogućnost pristupa medijima pod jednakim uslovima.

RTV Zenica u svojim programima i programskim sadržajima daje širi prostor mnogim pojavama, događajima i njihovima akterima, koji kao sadržaji lokalnog karaktera ne mogu dospjeti u medijski prostor regionalnih medija ili u programe komercijalnih stanica.

Iako je po programskoj koncepciji i orijentaciji „lokalno primarno”, sva tri medija RTV Zenica se prate u  cijeloj Bosni i Hercegovini, kao i u cijelom svijetu, a naše informacije preuzimaju i prenose i drugi mediji. Na taj način utjecaj RTV Zenice na informisanje šire javnosti o lokalnim zbivanjima je značajan.

Viziju RTV Zenice odražava i naš slogan: „Tu smo zbog Vas”.

Ako ulažete sredstva i trud u podizanje kvaliteta Vaše ponude kroz promociju i prezentaciju, radi postizanja boljih poslovnih rezultata, a Vaša su ciljna grupa gradjani mlađe, srednje ili starije životne dobi, porodični ljudi koji  raspoređuju kućni budžet i donose odluke, poklonite nam Vaše povjerenje, jer mi garantujemo da ćete promotivnom kampanjom na našim medijima, uz izuzetno prihvatljive uslove, postići željene efekte.

Lokacija na mapi