Zvanično, Čelik doveo pojačanje ljeta

Nakon višednevnih špekulacija, stvar je napokon postala jasna. Aidin Mahmutović je novi igrač Čelika.

Naš klub je doveo vjerovatno svoje posljednje pojačanje za ovaj prelazni rok. Rekli bismo, šlag na kraju. Danima se pričalo kako bi se ovaj iskusni 31-godišnji napadač mogao uskoro vratiti na Bilino Polje. Navijači su sa nestrpljenjem iščekivali rasplet ove situacije, nadajući se pozitivnom ishodu.

”Kada sam prije 10-ak godina napuštao Bilino Polje, obećao sam da ću se jednoga dana vratiti. Evo taj dan je došao danas. Sretan sam što sam ponovo tu, spreman sam maksimalno pomoći Čeliku i sigurno je da ću dati sve od sebe da Čelik vratimo tamo gdje i pripada, u sami vrh bh. nogometa”, izjavio je Mahmutović za oficijalnu stranicu našeg kluba.

Aidin Mahmutović danas je i zvanično predstavljen na Bilinom Polju, te je potpisao ugovor na dvije godine (1+1). Prvi trening sa ekipom će obaviti u ponedjeljak, što znači da neće konkurisati za nedjeljnu utakmicu protiv Sarajeva.

Definitivno da je Mahmutović najjače pojačanje Čelika za ovaj prelazni rok, te da će Čelik u nastavku sezone imati jednog od najboljih napadača Premijer lige BiH. (nkcelik.ba)  

Share