Znaju se osumnjičeni za ubijanje pasa

Nakon što je Udruženje ŠAPA Zenica informisalo javnost, kao i sve nadležne organe o nezakonitom ubijanju pasa u Gradu Zenica od strane nn lica uz korištenje vatrenog oružja čime je ugrožena i sigurnost građana, uz pomoć brojnih svjedoka, odgovornih građana identifikovano je i vozilo i počinioci, te su sve informacije uz pribavljeni dokazni material predate Krim službi PU Zenica, saopćeno je iz Udruženja Šapa.
Od PU Zenica zahtijevamo hitno djelovanje i završetak istrage, te podnošenje krivične prijave Tužilaštvu Zeničko-dobojskog Kantona. Svako odugovlačenje ili ne procesuiranje smatraćemo direktnom opstrukcijom pravde, pišu iz Udruženja Šapa.
Pozdravljamo saopćenje za javnost Gradonačelnika Zenice Husejina Smajlovica u kojem se nedvojbeno osuđuje svako nezakonito postupanje sa životinjama, te podsjeća na potrebu sistemskog i humanog rješavanja problema napuštenih životinja u Zenici, na zadovoljstvo i građana i životinja.
Ne postoje dvije suprotstavljene strane, nema dva puta rješavanja, već jedan zakonom definiran! Svi želimo rješavanje problema, na dobrobit svih, na human i civiliziran način, a ubijanje i kršenje Zakona ne mogu biti odgovor na problem koji stvara ČOVJEK i krajnje je vrijeme da se problemu počne pristupati sistemski, polazeći od UZROKA a ne posljedice, te da svi skupa djelujemo u pravcu prevencije, zaustavljanja napuštanja životinja i da se fokusiramo na generatore problema, navodi se u saopćenju.

 

Foto:arhiva-izgled azila

Share