Zeleni polumjesec, stalni partner Gradskoj narodnoj kuhinji

Darovnice za donacije mesa Gradskoj narodnoj kuhinji, koordinatoru za njen rad iz gradske uprave Zenice, Senadi Kartal, danas je u ime Zelenog polumjeseca ZDK uručio predsjednik ove organizacije Ibrahim Hadžimuhović.

– Nastavljajući sa pružanjem pomoći zeničkoj Gradskoj narodnoj kuhinji, Zeleni polumjesec je u saradnji sa kolektivnim donatorima u posljednja tri mjeseca i u tri navrata isporučio meso i mesne prerađivane u ukupnoj količini od oko 1.709 kilograma, kaže gospodin Hadžimuhović, navodeći da uskoro planiraju i uručenje donacije mlijeka Gradskoj narodnoj kuhinji, a ukoliko dobiju potporu Grada Zenice organizovaće i prikupljanje kurbanskog mesa, te do kraja godine i poljoprivrednih i drugih deficitarnih proizvoda potrebnih za rad ove kuhinje.

– Mada se rad Gradske narodne kuhinje finansira iz gradskog budžeta, svaka donacija poput ove uvijek dobro dođe za njene korisnike, kojih je danas oko 1.400 na prostoru Zenice, izjavila je Senada Kartal koordinatorica rada ove kuhinje u gradskoj upravi, izražavajući zahvalnost Zeleonom polumjesecu koji je u ovom projektu njihov stalni partner. (V.J.)

Share