Zeda domaćin prvog e-commerce eventa u Zenici

U prostorijama Impulsnog kreativnog centra Agencije ZEDA održan je prvi ecommerce event pod nazivom ENTIRE eCommerce ZENICA 2017. Ovaj događaj su organizovali naš ZeForge Community u saradnji s Commerce Care agencijom koja je glavni finansijer cijelog događaja uz našu snažnu podršku.

Događaj je ugostio preko 90 članova iz cijele Bosne i Hercegovine i susjedne Hrvatske koje je zanimala tema web trgovina, koje su to karakteristike koje krase to tržište u okruženju i šta je sve bitno znati ukoliko planirate otvoriti web trgovinu.

Bitno je napomenuti da je događaj ugostio sljedeće predavače:

Marcel Masjan – predsjednik Udruge eCommerce Hrvatska i vlasnik Call-To-Action projekta, stručnjak za ecommerce i internet marketing s višegodišnjim iskustvom u online prodaji, razvoju i optimizaciji web trgovine te edukacijama u području online marketinga.

Imali smo čast da dio ovog događaja bude i Darijan Kostić, školovani naftni inženjer, koji je u svojim studentskim danima pokrenuo jedan poznati hrvatski auto magazin, da bi se narednih 6 godina bavio isključivo novinarstvom. Ipak, sa samo 26 godina se odvažio pokrenuti vlastiti eCommerce biznis prodaje filtera za vodu (eva.hr) koji svake godine eksponencijalno raste. Darijan je web trgovac (www.eva.hr) koji ima vlastitu marketinšku agenciju (www.simpli.hr) i ovaj put, prisutni su imali čast da kroz njegovo iskustvo, savjete i ideje nauče mnogo interesantnog i korisnog.

Kroz prezentaciju u kojoj je govorio o načinima poboljšanja posjete Vaše internet trgovine koristeći Google Adwords, odgovore na brojna pitanja prisutnih dao je Marketing Manager u kompaniji ProComp iz Zenice, vlasnik marketinške agencije NetMedia, ponosni vlasnik Google Adwords certifikata, Emir Kovačić.

Nakon završenih predavanja uslijedila je panel diskusija koja je osim predavača ugostila i Huseina Aškrabu, vlasnika Commerce Care Agencije, Harisa Čustu suosnivača i CTO POS Sector kompanije te Emina Dedića u ime ZeForgea koji je bio i moderator događaja.

Događaju su prisustvovali i brojni privrednici našeg grada koji su svojim dolaskom i učešćem pokazali da su prepoznali značaj i aktuelnost ove teme.

Bio je ovo jedan kreativan i edukativan događaj u našem gradu. Agencija ZEDA će i dalje podržavati aktivnosti koje doprinose boljom pozicijom naših privrednika i privrede općenito te vam obećavamo da će ovakvih događaja u budućnosti biti mnogo. 

 

 

Agencija Zeda

 

 

 

 

Share