Završen Drugi memorijalni turnir Zaim Kobilica

Podjelom pehara i proglašenjem pobjednika večeras je u Zenici završen Drugi međunarodni memorijalni turnir Zaim Kobilica. Na turniru su učestvovale četiri ekipe. U susretu za treće mjesto Nexe 2 iz Našica bio je bolji od Sloge iz Kraljeva sa 35:29. Najbolji u redovima pobjedničke ekipe bili su Greganić s 14 golova, dok je Kovačević postigao devet golova. U redovima Sloge Turudić je postigao 12.golova.

U finalu su se sastali premijer ligaš Vogošća Poljine H. i Čelik. Podmlađena ekipa zeničkog Čelika pružila je dostojan otpor favorizovanoj i kvalitetnijoj ekipi Vogošće. Prvo poluvrijeme završeno je 8:19. U finišu susreta kada je bio riješen pobjednik, rukometaši Čelika su se razigrali i ublažili poraz za konačnih 26:35. Kod Vogošće po četiri gola upisali su Osmanhodžić, Smajilbegović, Bosić i Korjenić. Kod Čelika Pašalić je postigo 5 golova a Begagić 4 gola.

Za najboljeg golmana turnira proglašen je Harun Hodžić iz RK Čelik, najbolji strijelac turnira je Marin Greganić iz RK Nexe 2, a najbolji igrač Boris Bosić iz RK Vogošća PH.

Odlični organizatori turnira bili su ŠRK Čelik-junior i RK Čelik. (M.P.)

Share