Zaplijenjena veća količina narkotičkih sredstava

Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I su na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici 8. i 9. septembra izvršili su pretres dva stana na području grada gdje su pronašli veću količinu narkotičkih sredstava.

U ulici Zije Dizdarevića u stanu koje koristi lice P.A. pronađena je biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 117,50 grama, zatim praškasta materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 13,45 grama, dvije biljke u saksiji indijske konoplju te digitalnu vagu za precizno mjerenje i tzv. mrvilicu za mrvljenje biljne materije.

U ulici Kotromanića izvršen je pretres kuće koju koristi S.A., gdje  je pronađena:

  • praškasta materija upakovana u pvc kesice, koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 4,40 grama,
  • biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,90 grama, i
  • digitalna vaga za precizno mjerenje.

Prilikom vršenja pretresa , u kući je zatečeno i lice D.A., kod kojeg je tom prilikom pronađeno:

  • biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, bruto težine 0,45 grama,
  • mrvilica za mrvljenje biljne materije, u čijoj unutrašnjosti se nalazila biljna materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu, i
  • digitalna vaga za precizno mjerenje.

Sporna materija i predmeti su izuzeti i bit će predmetom potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i kontra-diverzionu zaštitu Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, a navedena lice su lišena slobode i nad istim je u službenim prostorijama zavedena kriminalistička obrada.

 

 

 

 

Share