Uz ozbiljan pristup do bodova

Službena press konferencija „A“ reprezentacije Bosne i Hercegovine pred kvalifikacioni meč sa Gibraltarom je održana večeras na stadionu „Bilino polje“ u Zenici, a na pitanja predstavnika medija odgovarali su selektor Mehmed Baždarević i golman Asmir Begović.

S obzirom na to da Baždarević zbog suspenzije neće moći sutra da sa klupe daje savjete svojim izabranicima, novinare je zanimalo ko će biti njegov zamjenik.„Stručni štab će voditi utakmicu. Najstariji je Dragan Perić i on će biti taj koji će donositi odluke ako bude trebalo, ali svi iz stručnog štaba će, kao i uvijek, sarađivati na utakmici“, rekao je selektor bh tima.

Baždarević smatra da je ekipa uigrana:

„Za vrijeme provedeno zajedno trudili smo se da sačuvamo ozbiljnost. Iako ima novih igrača mi smo uigrani. Svi koji su dobijali pozive u reprezentaciju znaju šta mogu da očekuju. Iako smo favoriti mi moramo profesionalno pristupiti utakmici. Nakon večerašnjeg treninga ćemo odlučiti kojih jedanaest igrača će početi utakmicu.“

O selekciji Gibraltara selektor kaže:

„Sigurno je da su i oni radili, spremali se i gledali naše utakmice. Važno je da mi odradimo posao na najbolji način i da budemo odgovorni i čvrsti. Oni će sigurno pokušatida nam naprave probleme, ali mi smo ipak bolja reprezentacija i sa pravim pristupom osvojićemo bodove.“Kao Baždarević i Asmir Begović smatra da ekipa mora imati ozbiljan pristup: „U svakoj utakmici moramo imati pravo rješenje i ravnotežu između napada i odbrane. Sigurno je da ćemo imati više loptu u posjedu, ali moramo biti pametni sa njom. Ne bismo trebali ni previše da se otvaramo jer i Gibraltar ima određeni kvalitet. Moramo igrati disciplinovano i neće biti problema.“O debitantima naš golman kaže: „Novi igrači su se sjano uklopili, donijeli su novu snagu i energiju u ekipu. Imaju kvalitet i nadam se da će i u budućnosti biti u reprezentaciji.“Nakon konferencije za medije bh reprezentativci su počeli trening u TC NS/FS BiH.Utakmica BiH-Gibralar na programu je sutra u 18.00 sati na „Bilinom polju“.   (nfsbih.ba)

 

Share