Uspješna organizacija međunarodnog turnira u tekvandou

Drugi međunarodni turnir u tekvandou “Zenica Open 2017.”  održan  u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” okupio je  preko 330 takmičara iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Njemačke i Kube. Bio je ovo ujedno treći turnir ove godine u organizaciji zeničkih klubova. Veoma uspješnu manifestaciju zajednički su organizovali Taekwondo klub Start – Snaga. Zenica open 2017 okupio je  28 ekipa. Osim bh timova  na listi učesnika su bila dva kluba iz Njemačke:Ingelhajm i Zam Zam, nacionalni tim Cuba i TK  Forteka Korčula .

Na  svečanoj ceremoniji otvaranja takmičenja, poseban aplauz zaradila je specijalna gošća. Evropska prvakinja i bh. reprezentativka  u taekevandou u kategoriji kadetkinja, Katarina Krajišnik iz TK  Sarajevo.

U takmičarskom dijelu ekipno najviše uspjeha imao je TIM Bosna iz Visokog ispred kakanjskog Nura i TK Zenica.Od zeničkih boraca svojim rezultatima između odstalih istakli su se: Tarik Valnetić , Ena Oruč,  Adnan Kulačić, Esad Mandžuka iz TK Zenica, Eldar Gulamić i Hilal Jašarević,Rijad Halilović, Abdulah Dajić  iz TA Jale,Adna Velić iz TK Snaga, te Iman Mulić i Anes Kadrić iz Starta.Nakon Zenica opena 2017 godine u kalendaru taekvando saveza Ze do kantona na programu je turnir u Olovu. (M.P.)

 

 

Share