Uskoro košarka i pod reflektorima

Nakon što su proteklog ljeta obnovljeni, košarkaški tereni na Kamberovića polju, već na proljeće trebali bi biti i osvijetljeni. Federalno ministarstvo kulture i sporta dodijelilo je Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih objekata u Zenici 15.000 konvertibilnih maraka, što će biti iskorišteno za postavljanje rasvjete na dva betonska terena koji su na raspolaganju zeničkim sportistima, ali i rekreativcima. Direktor javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Feđa Jovanović kaže da su aplicirali na javni poziv Federalnog ministarstva za kulturu i sport sa ovim projektom.
– Detaljno smo prezentirali značaj ove rekreativne i sportske zone za sve građane Zenice. Na naše zadovoljstvo u Ministarstvu smo naišli na razumijevanje i odabrani smo među subjekte kojima su dodijeljena sredstva. Ugovor smo već potpisali i sredstva će uskoro biti operativna. Ona neće biti dovoljna da se u cjelosti realizuje projekat, ali uz sopstvena sredstva i druge izvore za koje smo uvjereni da ćemo iznaći, ove aktivnosti uspješno bismo trebali realizirati već na proljeće – ističe Jovanović.
Kamberovića polje je žila kucavica sportskog života u gradu i veliki broj sportskih kolektiva svoj trenažni proces i takmičenja svih uzrasta i selekcija obavljaju na ovom prostoru. U Javnom preduzeću namjeravaju ovu jedinstvenu rekreativnu i sportsku zonu obogatiti novim sadržajima, a postojeće urediti i učiniti u što većoj mjeri dostupnim za građane Zenice svih generacija.    (JP za upravljanje i održavanje sportkih objekata Zenica)

 

 

Share