Ugovor za remont Visoke peći

Generalni direktori zeničke kompanije ArcelorMittal i holanske firme Danieli korus, Bidžu Nair i Piter Zoneveld, u Zenici su danas, u prisustvu brojnih uglednih gostiju, potpisali ugovor za generalni remont visoke peći u zeničkoj kompaniji ArcelorMittal. Ovaj projekat u vrijednosti je oko 38 miliona maraka i osigurava budućnost integralne proizvodnje čelika u narednih 15 godina. Predviđeni su radovi na redizajnu i potpunoj zamjeni vatrostalnog ozida unutar visoke peći i to u periodu od 70 dana od februara do aprila 2018. godine.

– Naš cilj je dugoročna održivost ove proizvodnje , koju ćemo ostvariti uz realizaciju još mnogo planiranih projekata i zato sam optimističan da ćemo u narednih pet godina Zenici i Bosni i Hercegovini vratiti zlatne dane proizvodnje čelika, istakao je Bidžu Nair, generalni direktor zeničke kompanije ArcelorMittal.

-Uz efikasniji rad visoke peći u Zenici, projekat će doprinijeti i boljem eko okruženju, naglasio je Piter Zoneveld generalni direktor firme Danieli korus, dok je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice pozvao obje kompanije da za pomoć u ovom projektu prednost daju zeničkim firmima.     (V.J.)

 

 

Share