Udruženje invalida rada ne može do svojih prostorija

Udruženje invalida rada na prostoru Grada Zenice na današnjoj pres konferenciji ukazalo je na probleme koje imaju u obezbjeđenju pristupa svojim članovima u prostorije Udruženja, koje se nalazi na prvom spratu zgrade na Mokušnicama.

Naime, da bi riješili ovo pitanje pristupa svojim članovima, kojih sada imaju 1.230 , ovo Udruženje planiralo je gradnju kosih ravni na oba ulaza u zgradu, kao i otvaranje postojećeg lifta na spratu, gdje je njihovo Udruženje,te su dosad obezbijedili sredstva za ovu gradnju u iznosu od 10.000 KM, projektnu dokumentaciju, kao i urbanističku saglasnost i dozvolu za radove.

-Kako je zgrada, u kojoj su naše prostorije u vlasništvu Federalnog zavoda MIO/PIO u više navrata i prošle i ove godine usmeno i pismeno tražili smo još nedostajuću saglasnost od Federalnog Zavoda, a potom i od Kantonalne administravine službe Zavoda sa sjedištem u Zenici, kako bismo mogli uvesti u posjed izvođača radova , ali do danas nemamo nikakav odgovor, – navodi Ekrem Tutnjić, predsjednik Udruženje invalida rada na prostoru Grada Zenice, ističući da im tako ističu i određeni rokovi za sredstva potrebna za gradnju ovih rampi. (V.J.)

 

 

 

 

 

Share