Udruženje boraca Gradišće: Druženje čuvara kote Lisac

Udruženje boraca Gradišće 1992.-1995. Zenica organizovalo je proteklog vikenda tradicionalno druženje svojih članova na platou Releja na Liscu, povodom formiranja Voda „Lisac-Gradišće“ Teritorijalne odbrane, 26. aprila 1992. U sklopu druženja, realizovan je istorijski čas, a zatim i sportske aktivnosti po disciplinama: skok u dalj, bacanje kamena s ramena, potezanje konopca, pikado i mali nogomet. Pobjednicima su uručene diplome i medalje. Donatorima, koji su omogućili druženje članova Udruženja boraca Gradišće 1992.-1995. Zenica, uručene su zahvalnice. U ovom događaju učestvovao je veliki broj nekadašnjih boraca Armije R BiH i članova boračkih udruženja.

-Ovo je naš doprinos baštinjenju i očuvanju kulture sjećanja događaja s početka otpora agesiji na BiH, – ističe predsjednik Upravnog odbora Udruženja, Muharem Okan.

Udruženje boraca Gradišće 1992.-1995. Zenica okuplja dobrovoljce, koji su se u prvim danima agresije na BiH organizovali u odbrani domovine, u jedinicama teritorijalne odbrane na području Zenice, uključivši se u fizičko obezbjeđenje kote Releja na Liscu. (S.S.) foto: Muharem Okan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share