Učenici Prve gimnazije izveli predstavu Kontrolni

Priča o četvoro prijatelja koji zajedno idu u školu svako različitog karaktera radili su kontrolni kojim je svako trebao zadovoljiti svoje potrebe, u najkraćem je radnja predstave Kontrolni dramske sekcije Prve gimnazije koju su sinoć premijerno na velikoj sceni pozorišta izveli polaznici sekcije.  Predstava govori o djeci sa margine društva tokom nekoliko školskih dana, koja se tragično završava u “akciji” paljenja dnevnika kako bi izbjegli sankcije svojih roditelja.
Predstava tretira probleme današnjice i naših vršnjaka počevši od odnosa sa porodicom i u porodici, odnosu sa prijateljima, profesorima i školom, te korištenjem raznoraznih umirujućih sredstava i tretiranjem LGBT populacije u društvu.
Ovom predstavom želimo da otvorimo svjest roditeljima i našim vršnjacima i time da im predstavimo problem našeg društva, poručili su članovi dramske sekcije Prve gimnazije.
Predstava Kontrolni doživjela je i svoje  izvedbe  na 14. Festivalu srednjoškolskog dramskog stvaralaštva u Konjicu i 15. Festivalu srednjoškolskog teatra.  (A.H.)


Share