U Zenici promovisana knjiga kolumni profesora Slave Kukića

„Vrijeme obnovljenog zavijanja nacionalnih truba“ knjiga je bh. akademika, profesora doktora Slave Kukića, nakon Sarajeva, promovisana sinoć i u Zenici.

-Knjiga zapravo predstavlja moje analitičke tekstove, nastale u vremenu između predizbornih kampanja od 2014. do 2016. godine, ali nažalost to talasanje nacionalnih truba nastavljeno je i nakon oktobra 2016. godine, pa mislima da danas ima i veći intenzitet, nego u momentu objavljivanja knjige, – kaže njen autor Slavo Kukić.

-Ova knjiga bavi se strukturnim promjenama u razvoju bh. društva, prodirući u dubine protivrječnosti političkog razvoja našeg društva, navodi jedan od promotora profesor doktor Mirko Pejanović, posebno ističući činjenicu da knjiga sadrži i kritiku i analizu, ali i rješenja postojećeg stanja.

Profesor doktor Esad Bajtal, takođe u ulozi promotora naglasio je da je knjiga „Vrijeme obnovljenog zavijanja nacionalnih truba“ jedan vrlo suptilan opis na dnevnom kolumnističkom nivou naše stvarnosti, te bi kako je naveo čitanjem ove knjige neko ko nije upoznat sa našom društvenom sredinom dobio zapravo rengenski snimak svega što se dešava u društvu. (V.J.)

 

 

 

 

Share