U toku teniski turnir za juniore i juniorke

U organizaciji Tenis kluba Čelik na terenima Kamberovića polja od 01- do 07. maja održava se 18. Tradicionalni teniski turnir za juniore i juniorke Zenica open 2017.

Na turniru koji je uvršten u kalendar Tenis Evrope nastupaju mladi i perspektivni teniseri i teniserke iz 15 zemalja, a u glavnom žrijebu u obje konkurencije je 80 takmičara. Nakon kvalifikacionih mečeva jučer su počeli i dueli glavnog dijela turnira koji je i ove godine okupio kvalitetnu konkurenciju, koju predvode prvi nosioci Kazakov iz Rusije u muškoj, te Bazak iz Poljske u ženskoj kokurenciji, istakla je Azra Baručija Koluh, vrhovni sudija turnira.

Direktor turnira Damir Kukić na današnjoj konferenciji za novinare podsjetio je na značaj zeničkog turnira na kojem su do sada nastupali brojni igrači koji su u kasnijim godinama igrali ili još uvijek igraju zapaženu ulogu na svjetskoj teniskoj sceni, među kojima su Ana Ivanović, Dušan Lajović, Ivan Dodig, te naši Davis kup reprezentativci Džumhur i Bašić.

U glavnom žrijebu turnira nastupa i 7 bh. tenisera, četiri u ženskoj i tri u muškoj konkurenciji. Neki od njih su se već oprostili od daljeg takmičenja nakon jučerašnjeg prvog kola a treba istaći da je zeničanka Maja Dodik uspjela da se plasira u drugo kolo koje je na rasporedu danas.        (S.H.)

 

 

Share