U subotu u Gradskom parku Jesenji buvljak bez novca

Jesenji buvljak bez novca, u subotu, 14. oktobra, u Gradskom parku organizuje Udruženje mladih “Priroda i društvo”, s porukom Sve što ne koristiš – donesi! Sve što ti treba – odnesi!

Svi su dobrodošli da učestvuju i podijele nešto što ne koriste ili dođu da uzmu nešto što im je potrebno.
Donacija u vidu bilo kakvih stvari nije neophodna za učestvovanje na buvljaku.
Možemo i samo doći i uzeti ono što nam je potrebno, ukoliko ne posjedujemo stvari koje su nam viška i ukoliko nismo u prilici da nešto doniramo. Napominjemo samo da Buvljak bez novca nije humanitarna aktivnost. Suština je u dijeljenju i razmjeni stvari i lijepom druženju (bez novca), pa Vas molimo da ne donosite i ostavljate svoje “viškove” tu, jer ni mi nemamo kud s njima, poručuju iz ovog udruženja.

Pored kutka predvidjenog za Buvljak bez novca (odjeća, torbe, stvari, igračke i drugo), na priostoru Gradskog parka biće postavljeni i Kutak za hranu, u kojem će se dijeliti besplatna hrana, pa organizator poziva Zeničane da donesu hranu koja je jestiva na licu mjesta, sirovog voća ili povrća, sokova, eventualno viška plastičnog pribora za jelo. Prostor će biti otvoren i za umjetničke radove, knjige i dječije aktivnosti.

Dijelimo hranu, stvari, znanja, vještine, sreću i ljubav. Dođite da se upoznamo, dijelimo, družimo i šutamo lišćem ♥ – poručuju iz Udruženja mladih “Priroda i društvo”.

Share