U rijeci Bosni kod Vranduka pronađen utopljenik

Mješoviti tim pripadnika Jedinice za posebne namjene MUP-a Zeničko-dobojskog kantona danas je oko 11.15 sati na lokalitetu Vjetrenice kod Vranduka pronašla u rijeci Bosni zasad neidentificirano tijelo N.N. osobe – potvrđeno je Feni od operativnog dežurnog službenika policije MUP-a.

Tijelo su u vodi otkrili i izvukli na obalu pripadnici ronilačke ekipe, ekipe koja je s logističkom podrškom iz čamaca pretraživala ovo područje na rijeci Bosni.  Na mjesto gdje je pronađeno tijelo pristigla je dežurna ekipa kriminalističke policije PU I Zenica, koja će uz nadzor dežurnog kantonalnog tužioca Seada Kože obaviti uviđajne radnje.

Iako se pretpostavlja da je pronađeno tijelo mladića Amara Kozlića, koji je nestao nakon saobraćajne nesreće u kanjonu Lašve i za kojim se traga od 6. februara, tek nakon vizualnog pregleda utopljenika i identifikacije od familije znat će se da li je nestali mladić napokon pronađen. U nesreći koja se dogodila u kanjonu rijeke Lašve, na lokalitetu Olimpik, nastradala su tri mladića Husein Delić, Almen Begović i Amar Kozlić, koji su se vraćali u Zenicu s područja Viteza.

Istražene radnje o ovom slučaju su u toku.     (FENA)

 

foto:rtvze-arhiva

Share