Turčinović: Rok od mjesec dana za rješavanje problema mještana Babina

Prošlosedmični mirni potesti stanovnika sela u Babinskom slivu rezultirali su i konkretim zahtjevima prema nadležnima koji su najodgovorniji za katarstrofalno stanje glavne saobraćajnice i putne infrastrukture uopšte. Ostvaljen je rok od mjesec dana za konkretne poteze, a slijedom dešavanja danas je održan sastanak predstavnika svih babinskih mjesnih zajednica sa gradonačenikom Fuadom Kasumovićem.

Ahmet Turčinović, jedan od organizatora mirnih protesta u Kamenolomu zadovoljan je dogovorom i obećanjima gradonačelnika Kasumovića…

Nije prozvana samo loklana vlast za uništavanje i nebrigu za putnu žilu kucavicu za oko 8 hiljada stanovnika Babina, već kantonalna vlast, koncesionari i Autoceste Federacije BiH. Od odgovornosti nisu amnestirani ni ministar kantonalnog MUP-a i policijski komesar, kojima je upućeno i otvoreno pismo u kojem se pozivaju da djeluju shodno zakonu i ovlastima. Rok za ralizaciju zahtjeva je mjesec dana, počev od prošle srijede, a organizovaniji i odlučniji bolje nego ikada ranije mještani Babina, kaže Turčinović, žele vjerovati da će dobivena obećanja biti i provedena. (S.G.)

 

 

Share