Teška saobraćajna nesreća u Zenici

U saobraćajnoj nesreći koja se poslijepodne dogodila u Zenici, poginuo je petogodišnji dječak, dok je 35-godišnji pješak teško povrijeđen.

Kako nam je potvrđeno u Operativnom centru MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, do nesreće je došlo oko 15.45 sati u ulici Bistua Nuova, kod tržnog centra Hassa, kada je automobil škoda, kojim je upravljao H. E. iz Zenice udario troje pješaka, od kojih je dvoje djece.

Tom prilikom povrijeđen je pješak M. S. (35) iz Zenice, koji je prevezen u Kantonalnu bolnicu u Zenici, gdje su mu konstatovane teške tjelesne povrede, ali se nalazi van životne opasnosti.

– U nesreći je povrijeđeno i petogodišnje dijete, koje je, prema posljednjim informacijama koje smo dobili iz Kantonalne bolnice, podleglo povredama – kazao nam je dežurni operativni.

Kako saznajemo, M. S. je zadobio prelom potkoljenice, dok drugi maloljetnik kojeg je također udario automobil, nije tražio ljekarsku pomoć u zeničkoj Kantonalnoj bolnici.

Uviđaj na mjestu događaja obavljaju policajci Policijske stanice Crkvice i policajci OKP Policijske uprave I Zenica, pod nadzorom kantonalnog tužioca.      (izvor:faktor.ba)

Share