Svečano otvorena renovirana poslovna grada Zavoda zdravstvenog osiguranja

Renovirana poslovna zgrada, čiji su suvlasnici Zavod zdravstvenog osiguranja ZDK i Federalni zavod penziono invalidskog osiguranja svečano je otvorena danas u Zenici, u prisustvu brojnih zvanica, gostiju i sugrađana.

-U ovaj posao rekonstrukcije, koji je počeo prije tri godine, uloženo je oko 2 miliona i 750.000 KM, a sredstva su osigurali njeni suvlasnici, kantonalni Zavod zdravstvenog osiguranja, učestvujući sa 55 posto, te Federalni zavod penziono invalidskog osiguranja sa 45 posto ukupnih sredstava , naveo je njegov direktor Zijad Krnjić, napominjući da je zgrada izgrađena još 1951. godine i da je njeno renoviranje bilo neophodno, jer je prije toga bila u zaista lošem stanju.

– Otvaranje renovirane zgrade i presljenje u nju omogućava svim uposlenicima koji ovdje rade znatno bolje uslove rada, a pristup zgradi i njen unutrašnji  prostor prilagođen je svim invalidnim licima, te se nadamo da će svi naši korisnici ubuduće biti zadovoljniji uslugama i profesionalnim odnosom naših uposlenika, ističe Mirzeta Subašić, direktorica Zavoda zdravstvenog osiguranja ZDK. (V.J.)

Share