Svečano otvorena džamija na Bristu

U organizaciji Medžlisa IZ-e Zenica danas je priređena svečanost stavljanja u funkciju novoizgrađene džamije u džematu Brist.
Svečanost je priređena u okviru manifestacije „Želja za Resulom“. Ovom prilikom upriličen je prigodan mevludski program u znak stavljanja u funkciju džamije na Bristu, u kojoj je u petak i prva džuma-namaz koju će predvoditi Muftija zenički dr. Ejub ef. Dautović. Vakifi džamije na Bristu su braća Salko i Jasenko Džananović. Džematlije džemata Brist su godinama iščekivali i evo Bogu hvala, dočekali da imaju svoju džamiju. Upućujemo molbu Gospodaru Allahu dž.š. da naše vakife nagradi i da im podari ono što je najbolje i najhairnije, te da budu upisani kao dobročinitelji.
Manifestacija „Želja za Resulom“ je tradicionalna i ove godine će trajati cijeli mjesec rebiu-l-evvel, u periodu od 01. do 31. decembra 2016. godine. Sadržavat će mevludske i prigodne programe, zikr, večeri Kur’ana, kazivanja o Božijem Poslaniku, promocija knjiga, programi za omladinu i žene . Obilježavanje mjeseca rebiu-l-evvela, Dana mevluda, je znak našeg poštovanja prema Božijem poslaniku Muhammedu a.s.,ukazuju iz Medžlisa IZ Zenica.      (Š.B.)

foto:facebook i ITC GROUP

 

brist-a brist-b

Share