Svečano otvoren sajam ZEPS

Direktor kompanije Klas Sarajevo,Rusmir Hrvić,otvorio je u Zenici 22. generalni sajam ZEPS i 12. specijalizirani Sajam metala Intermetal.
Svečanosti su prisustvovali predstavnici ambasada zemalja učesnica,predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti svih nivoa,privrednici-izlagači i brojni gosti. Sajam uključuje i više pratećih stručnih skupova,među kojima je i Izazovi metalnog sektora BiH.
Ovogodišnji ZEPS okupio je više stotina izlagača iz oko 20-zemalja.Dugi niz godina manifestaciju podrava Vanjskotrgovinska komora BiH,ukazao je Bruno Bojić,odavši priznanje organizatoru i gradonačelniku Zenice za ukupni napor da Sajam zadrži kontinuitet ali i kvalitet.
Premijer ZDK, Miralem Galijašević je bio i ostaje trajan zadatak poboljšanje ukupnog privrednog ambijenta,pri čemu Vlada dugi niz godina realizuje konkretne poticaje u ovoj oblasti.
Federalni premijer Fadil Novalić je istakao da privreda ne poznaje nikakve ograde,može se samo govoriti o konkuretnosti. Federalna vlada,dodao je, ne odustaje od reformskog kursa.
Po prvi puta čast da otvori ZEPS pripala je predstavniku realnog sektora. ZEPS je svečano otvorio Rusmir Hrvić,direktor kompanije Klas Sarajevo.Moramo dati podršku aktivnostima u okviru reformske agende uprkos tome što one mogu biti teške i bolne,kazao je HrvićPri tome je istakao da moramo podržati i projekat „Kupujmo domaće“ jer to donosi poboljšanje ukupnog ambijenta života za sve.
Prvog dana Sajma priređen je stručni skup na temu Potencijali metalskog sektora BiH,te Pripreme i implementacije projekata za EU fondove.   (Š.B.)

 

zeps ministri zeps zastave

Share