Svečano otvoren Festival turskog filma

Sinoć je svečano otvoren 7. Festival turskog filma u Zenici u Multipleks kinu Ekran sa filmom Fetih 1453. Nekoliko stotina Zeničana, u prepunoj sali Multipleks kina Ekran je gledala odličan film koji je najskuplji film turske kinematografije ikad napravljen. Film Fetih 1453 govori o sultanu Mehmedu Fatihu i osvajanju Kostantinopolja (Istanbul).
Na svečanom otvaranju 7. Festivala turskog filma u Zenici je bilo veliki broj zvanica i zaljubljenika turskog filma koji iz godine u godinu bilježi sve više uspjeha na festivalima širom svijeta.
7. Festival turskog filma u Zenici svečano je otvorio ataše za kulturu i turizam Soner Šahin. Prije početka filma ataše Soner Šahin se družio sa djecom koji su članovi FK ZSK iz Zenice i koji su tom prilikom dobili prigodne poklone (ruksake).
Zahvaljujući saradnji Ureda za turizam i kulturu Turske ambasade koji je organizator festivala i Asocijaciji Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica i Multipleks kinu Ekran koji su suorganizatori festivala, zenička publika će od 28.04. pa do 02.05. imati mogućnost uz besplatan ulaz na projekcije filmova pogledati 5 odličnih turskih filmova.,

Press služba Mostova Prijateljstva

 

fet filma c fest filma a

Share