Svečana sjednica GV povodom Dana Zenice

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Zenica i dodjelom javnih priznanja Grada počelo je obilježavanje 20. marta- Dana Zenice. Čestitavši rođendan sugrađanima, gradonačelnik Fuad Kasumović se zahvalio svima koji su u proteklom periodu doprinijeli da grad bude ljepši, a život u njemu ugodniji, a posebno braniocima koji su najzaslužniji što danas imamo slobodnu BiH i priliku da razvijamo Zenicu.

Za četiri mjeseca, koliko sam na čelu Gradske uprave, administracija je pokazala da može bolje i kvalitetnije odgovoriti zahtjevima građana zbog kojih smo na ovim mjestima. Možemo i trebamo biti ponosni na svoj grad, na njegovu istoriju, tradiciju i ljepotu, jer zahvaljujući generacijama sugrađana danas živimo u gradu po mjeri čovjeka, istakao je Kasumović, zaključivši kako Zenica nisu objekti i kapitalni projekti, nego njeni ljudi. Nakon obraćanja, gradonačelnik je uručio i Nagrade Zenice ovogodišnjim laureatima,Aldini Aganović, Semiru Šutu, Muniru Selimoviću, Sabahudinu Jašareviću i Klubu sjedeće odbojke Zenica 92.

Povodom Dana Zenice na adresu Gradonačelnika stigle su brojne čestitke sa lijepim željama. Rođendansko slavlje biće zaključeno večerašnjim svečanim otvorenjem 22. Međunarodne kulturne manifestacije „Zeničko proljeće“ u Muzeju grada.  (S.G.)

 

Share