Susret čelnika vjerskih zajednica

Čelnici sve četiri vjerske zajednice, članovi zeničkog Odbora za međureligijsku saradnju, danas su održali još jedan u nizu sastanaka na kojem su razgovrali o aktuelnim pitanjima, bitnim za život ovih zajednica na prostoru Zenice. Skupu je prisustvovao i muftija zenički magistar Ejub efendija Dautović. Ovaj put sasatanak je održan u Pravoslavnoj crkvi, a njena obnova i predstojeće obilježavanje 130-og rođendana, bila su i teme razgovora, kada je dogovorena zajednička moralna i materijalna podrška u realizaciji ovog projekta, vrijednog 50-tak hiljada KM.
– Ovi susreti čelnika vjerskih zajednica u Zenici, organizuju se ne samo u cilju jačanja dobrih međuvjerskih odnosa na našem prostoru, nego i u cilju zajedničkog rješavanja aktuelnih pitanja važnih za život ovdašnjih vjerskih zajednica, navodi paroh zenički Bojan Glišić, protonamjesnik Pravoslavne crkve u Zenici, ocjenjujući kvalitetnim postignuti stepen međureligijske saradnje na zeničkom prostoru.
– Odbor za međurelegijsku saradnju Zenice jedan je od boljih, ako nije i najbolji odbor u sastavu Međureligijskog vijeća BiH, mišljenja je i Jakub efendija Salkica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica.  (V.J.)

 

oms maj c oms maj b

Share