STK Mladost prvaci prvog seniorskog TOP 8 turnira

U Foči je 18. novembra održan prvi seniorski TOP 8 (turnir gdje igra 8 najboljih seniora naše države po sistemu svako sa svakim) te su na ovom turniru učešće uzela trojica igrača Stonoteniskog kluba Mladost iz Zenice, Edin Konjić, Kenan Zahirović (grupa A), te mladi Adin Šećibović (grupa B). Edin Konjić je još jednom pokazao da je najbolji igrač u našoj državi te bez poraza sa 7 pobjeda završio ovaj turnir i uvjerljivo osvojio prvo mjesto.

 

Kenanu Zahirović je nedostajalo malo sportske sreće da se popne ne pobjedničko postolje te je turnir završio na 5. mjestu sa skorom od 3 pobjede i 4 poraza. Mladi Adin Šećibović, kojem je ovo bio prvi ovakav turnir u seniorskoj konkurenciji, nastupao je u B grupi (igrači od 9. do 16. mjesta), te je završio turnir na posljednjem mjestu, ali ovo je za njega bilo odlično iskustvo za nastavak sezone u juniorskoj konkurenciji.

 

Treba napomenuti i da je treći član prvog tima STK Mladost, Mirza Dizdarević, trebao učestvovati na ovom turniru, ali je zbog povrede koljena morao otkazati učešće, te je time Mladost iz Zenice definitivno najuspješniji kolektiv na ovom turniru. (M.P.)

 

Share