Sredstva za uvezivanje staža za 36 radnika Željezare

Danas je u Sarajevu nakon 101. sjednice Vlade FBiH održana press-konferencija na kojoj su   sekretar Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije Stipo Buljan, federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović i federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić prezentirali najvažnije odluke Vlade Federacije BiH donesene na današnjoj na sjednici.

– Razmatrajući odobrenje sredstava za penzionisanje 101 radnika, Vlada je za šest radnica Konfekcije Borac Zenica odobrila da 34.402,31 KM bude doznačeno na račun Federalnog zavoda PIO, a za 14 radnika Konfekcije Borac Banovići 150.289,86 KM – kazao je Buljan.

Kako je istakao Buljan u srijedu bi odluka o odobravanju sredstava trebala biti objavljena u Službenim novinama Federacije BiH, da bi nakon toga Razvojna banka prebacila sredstva i time bilo otpočeto uvezivanje radnog staža.
Federalna vlada je danas odobrila doznaku sredstava u iznosu  909.916 KM za 36 radnika privrednog društva „Željezara“ Zenica, i 1. 312.792,36 KM za 45 radnika PS Vitezit iz Viteza.
Sredstva su odobrena na osnovu Vladine Odluke o osnivanju posebnog fonda Razvojne banke i načinu korištenja novčanih sredstava ostvarenih prodajom preduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju, koja je donesena početkom marta ove godine.    (fbihvlada.gov.ba)

Share