Snaga centra: SDP, DF i NS izdali principe socijal-demokratije

Iz Snage centra danas pišu da su SDP,  DF i Naša stranka kako ističu izdali principe socijaldemokratije koalirajući sa radikalnim elementima nacionalnih stranaka, podržavajući nelegalni budžet, vrijeđanje i diskreditaciju vijećnika u Gradskom vijeću Zenica a sve to kako navode nakon objave Gradske uprave da će SDP –u  biti oduzet  prostor “Komiteta” u Masarikovoj.

Godinu dana takozvana Ljevica ćuti, a Kasumović ih kupuje direktorskim mjestom u Dom-porodici, omogućava im prodaju tablet-računara Vijeću, instalacijom kafe-aparata u zgradi Gradske uprave i tako dalje pišu iz Snage centra.

Gdje ste bili kad se razgovaralo o ugovoru o grijanju Grada s Mittalom te zašto van sale Gradskog vijeća i iza Kasumovićevih leđa govorite da su “kladionice nenaplative”, ali ste glasali za njihovo oporezivanje radi populizma, ističu iz Snage centra.

Umjesto da brinete jesmo li mi lijevo ili Desno, konačno učinite nešto konkretno a ako ste u vlasti, izađite i javno saopćite Zeničanima da ste u vlasti sa Fuadom Kasumovićem i pratiocima, a sve zbog nastavka korištenja poslovnih prostora.

Snaga Centra će i dalje biti protiv svih odluka koje štete budžetu i Gradu, a podržaće svaku progresivnu ideju, pa makar ona i dolazila od onih s kojima se politički, ni koncepcijski ne slažemo, navodi se u saopćenju ove stranke.

Share