Smanjen broj uplatnih mjesta

Nakon javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Zenica ,koje je ranije ukinulo sva naplatna mjesta ,odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i JP „Grijanje“.Kako je iste prostorije koristilo komunalno preduzeće „Alba“ , građani svoje račune za njihove usluge sada mogu uplaćivati samo na dvije lokacije ili u bankama.
Odluke komunalnih preduzeća „Vodovod i kanalizacija“ ,“Grijanje“ i „Alba“ nailaze na osudu građana.Za sve njih odluka o ukidanju i smanjenju broja uplatnih mjesta potpuno je neprihvatljiva.
Ukidanje naplatnih mjesta odluka je koju je javno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ donijelo prošle godine.Prema riječima pomoćnika direktora za ekonomske i pravne poslove ,Emira Kovača ,ovaj potez uslijedio je kao mjera štednje i odgovor komercijalnim bankama koje su raskinule ugovor koji je omogućavao da građani plaćaju račune bez provizije.
Odluku o smanjenju broja uplatnih mjesta donijelo je i „Grijanje“ ,a kako kaže Izvršni direktor za pravne i ekonomske poslove ,Zijad Porča ,razlog je racionalizacija troškova.
Sa zatvaranjem uplatnih mjesta raskinut je ugovor sa komunalnim preduzećem „Alba“.Kako ističe referent za pravne i kadrovske poslove ,Azra Hajdarević ,
građani račune ,bez provizije ,mogu plaćati na dvije lokacije,u objektu Hadimazića kuće i u sjedištu firme u Sarajevskoj ulici.
U „Albi“ pozivaju građane na strpljenje ,uz naglasak da je riječ o privremenoj odluci ,do pronalaska adekvatnih prostorija u gradu koje će biti korištene kao uplatna mjesta.  (R.Š)

Share