Smajlović i predstavnici KTG kod Kineskog ambasadora

Ambasador Narodne Republike Kine u Bosni i Hercegovini Dong Chunfeng primio je u sjedištu Ambasade gradonačelnika i sekretara Gradske uprave Zenice Husejina Smajlovića i Selvera Kelešturu, te predstavnike kompanija KTG Zenica i SEPCO III.
Tokom razgovora ambasador Chunfeng je dao punu podršku projektu, te izrazio nadu da će projekat TE-TO (Termoelektrana-Toplana) u Zenici početi uskoro s gradnjom, s obzirom da je najavljeno učešće i kineskih kompanija u njemu. On je istakao da je u kontaktima sa vladom u Pekingu ohrabrio kineske vlasti da ulažu u projekte u BIH, kako bi se jačala privreda ove države, ali i uspostavila tiješnja saradnja dvije ekonomije i države.
Gradonačelnik Smajlović je ponovio da projekat TE-TO Zenica najvažniji za Zenicu i da vjeruje da će novi, tek uspostavljeni sastav Vlade FBIH podržati gradnju TE-TO u Zenici, jer taj projekat značajno utiče na rješavanje problema zagrijavanja stambenih i poslovnih prostora u Zenici, ali i poboljšanje ekološke situacije u ovom gradu.
Generalni menadžer KTG Zenica Branko Montenegro je izjavio da projekat TE-TO kapitalni projekat za ovaj grad i državu, te da ga treba promatrati, kao i vidjeti njegove prednosti kroz duži vremenski period.

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *