SDP ZDK: Nikšić i Magazinović u Zenici

U okviru redovnih aktivnosti i  plana obilaska organizacija SDP BiH, u četvrtak, 28. septembra, na poziv predsjednika KO SDP BiH ZDK, predsjednik SDP BiH, Nermin Nikšić i predsjednik Glavnog odbora  SDP BiH, Saša Magazinović, posjetili su Kantonalnu i Gradsku organizaciju SDP BiH Zenica, gdje su se susreli i razgovarali sa predsjednikom KO SDP BiH ZDK, Senaidom Begićem, predsjednikom GO SDP BiH Zenica, Mladenom Simićem, te šefom Kluba zastupnika u PD PS BiH, Mirsadom Mešićem, saopšteno je iz sjedišta ove stranke u Zenici. 

Ovom prilikom apsolvirane su partijske aktivnosti vezano za  unutarpartijske izbore održane u šest općinskih organizacija, u kojim je nakon Lokalnih izbora 2016., odlukom Glavnog odbora SDP BiH  uvedeno povjereništvo. Predsjednik KO SDP BiH ZDK je, rezimirajući izborne aktivnosti, istakao da su  nakon uspješno održanih izbornih konferencija, u svim organizacijama održane konstituirajuće sjednice općinskih odbora i izabrano rukovodstvo. Naglasio je da su u toku aktivnosti na održavanju izbornih konvencija interesnih oblika organizovanja FSA, FOS, FOŽ i FOM. Dao je i kratak osvrt na realizaciju Projekta Vijećnici/parlamentarci za sve nas, kafa sa vijećnicima/parlamentarcima, sa akcentom na otvaranje „YouTube“ kanala KO SDP BiH ZDK, na kome će se objavljivati sve zastupničke inicijative, pitanja, te kratki sažeci izvedeni iz diskusija zastupnika SDP BiH ZDK u Skupštini ZDK.

Predsjednik GO SDP BiH Zenica, Mladen Simić, govorio je o aktuelnoj političkoj situaciji u Gradu Zenica, aktivnostima SDP-ovih vijećnika u GV Zenica, te najznačajnijim aktivnostima u Gradskoj organizaciji SDP BiH Zenica, izražavajući pri tome zadovoljstvo prilivom novih članova u SDP BiH.

Na sastanku je dogovoreno da se u povodu 25. novembra, Dana državnosti BiH u Zenici održi Svečana akademija, na kojoj će novim članovima biti uručene članske kartice.

Načelno je dogovoreno da se do kraja decembra 2017. godine u Zenici održi sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH, saopštila je Press služba KO SDP BiH ZDK.

Share