SDP ZDK: Jačanje sa naglaskom na multietničnost

U Zenici je nakon redovne 17. sjednice Predsjedništva, održana 7. sjednica Kantonalnog odbora SDP BiH ZDK. Sjednica je održana u dva dijela, prvi je bio tematski, a drugi radni dio.

Tema prvog dijela bila je „Jačanje socijaldemokratske ideje u BiH sa naglaskom na multietničnost“, o čemu je govorio Sretko Radišić. Kroz  izlaganje Radišić se osvrnuo na kontinuitet  socijaldemokratske ideje, stabilizaciju partije, stanje odnosa unutar  partije, te odnosa  partije prema vani,   i dr. U dijelu koji se odnosi na jačanje socijaldemokratske ideje sa naglaskom na multietičnost Radišić je SDP partija cijele Bosne i Hercegovine, koja je Statutarno i Programski partija i mladih i starih i žena i muškaraca i radnika i nezaposlenih, penzionera itd. SDP BiH je multietnička stranka čiji članovi su i Bošnjaci, Hrvati, Srbi, Romi, Jevreji kao i pripadnici drugih nacionalnih i etničkih grupa. Zaključeno je da SDP BiH i svi organizacioni dijelovi u njegovom sastavu imaju šansu da svojim aktivnostima, idejama i inicijativama afirmišu i ojačaju ideju socijaldemokratije.

U drugom radnom dijelu razmatrana je aktuelna politička situacija o kojoj su govorili  zastupnici SDP BiH u PFBiH i Skupštini ZDK. Utvrđen je plan obilaska Općinskih organizacija, realizacije zadataka i obaveze utvrđene od strane viših organa SDP BIH.

Nakon sjednice  članovi KO SDP su na poziv Odbora za međureligijsku suradnju  prisustvovali  manifestaciji „ DUH ASIZA“ u Zenici, saopćeno je iz press službe SDP ZDK. 

 

 

Share