SDA Zenica: Kasumović obmanjuje javnost

Tri dana nakon press konferencije gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića tokom koje je rezimirao rad u prvoj godini manadata, saopćenjem za javnost se oglasio Općinski odbor SDA Zenica.

 

Na nepune dvije stranice teksta, između ostalog, iza SDA kritikuju rad gradonačlenika Kasumovića i uređivačku politiku Televizije unazad godinu dana, koristeći pojmove poput lokalni autokrata i sjevernokorejski model instrukcija. Konstatuju kako je gradonačelnik sa novinarima po ko zna koji put pokušao obmanuti javnost iznoseći opet neistine da je Grad Zenicu zatekao u katastrofalnom stanju, da radi sa nesposobnim vijećnicima koji ne mogu voditi ni mjesnu zajednicu.

-Ponovio je da je zaslužan za azil za pse, da je riješio problem sa zagrijavanjem Zenice, krenuo u realizaciju projekta Plava voda, dobio BFC certifikat, u budžetu za poljoprivredu osigurao tri miliona maraka, postavio WI-FI u mjesnim zajednicama. Ukratko, rekao je da je ispunio tri puta više nego što je obećao, stoji u ovom saopćenju, u kojem nadalje podsjećaju na ono šta je, kako kažu, ustvari Kasumović i obećao.

– Sve što je naveo na tom susretu sa novinarima otpočeto je i dovedeno skoro do kraja zahvaljujući ranijem gradonačelniku i ranijoj administraciji, navode iz SDA, želeći, kako kažu, javnost obavijestiti da je gradonačelnik Kasumović na čelo Zenice došao samo sa jednim razlogom – da ostvari ličnu korist i dodatno se obogati kako je to radio unazad dvadeset godina. SDA će upotrijebiti sve pravne i političke mehanizme da spriječi Kasumovića u projektu uništavanja Zenice, a zadovoljni smo činjenicom da građani Zenice vide i znaju za opasnosti njegove tiranaije, zaključuje se u ovom saopćenju. (S.G.)

Share