SDA Zenica: Gradonačelnikov opasan govor mržnje

Općinska organizacija SDA Zenica reagovala je u današnjem saopćenju za javnost na jučerašnji govor gradonačelnik Fuada Kasumovića za govornicom Gradskog vijeća.

U saopćenju SDA se navodi da je Zenička javnost ponovo svjedočila istupima gradonačelnika koji je koristeći opasan jezik mržnje i poniženja onih koji drugačije misle vijećnike i političke stranke, koje nisu puki izvršioci njegovih naloga, indirektno nazvao mafijom, tvrde iz SDA. S obzirom da mafija po svojoj poziciji ima moć u SDA se pitaju ko u Zenici danas ima gotovo neograničenu moć ukazujući da dio vijećnika nije sam proglasio budžet, da nemaju nikakvog utjecaja na izbore nadzornih odbora i direktora javnih preduzeća i da ne povećavaju administrativni aparat za deset posto i budžet opterećuje za dodatnih milion konvertibilnih maraka i to kako tvrde s jedinim ciljem – da političku stranku koju formira gradonačelnik finansira iz gradskog budžeta? Iz SDA osudili su u današnjem saopćenju i kako ističu brutalni napad na sve one novinare koji svoje tekstove ne pišu u kabinetu Fuada Kasumovića koje je gradonačelnik nazivao novinarčićima.

Na kraju zaključuju iz SDA želimo poručiti da ćemo sve učiniti da poziciju gradonačelnika Kasumović ne iskoristi, odnosno zloupotrijebi, kako bi se na nelegalan način dodatno obogatio a Grad Zenicu unazadio i doveo do prosjačkog štapa. Zenica mora nastaviti pozitivne trendove zabilježene u vrijeme entuzijaste Husejina Smajlovića, a za to je garant Stranka demokratske akcije, navodi se u saopćenju ove stranke. 

Share