Savršen svijet: Interetnički kamp na Boračkom jezeru

Potpisivanjem ugovora između Saveza izviđača grada Zenica i Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država (Department of State) počinje realizacija projekta “SAVRŠEN SVIJET”.

Izviđači Saveza izviđača Grada Zenica  će ovim projektom u partnerstvu sa izviđačima Prijedora (OI “Dr. Mladen Stojanović”)  uz pomoć granta Ministarstva vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država u iznosu od  41.242 $ realizirati dvogodišnje aktivnosti koje će okupiti više od 800 adolescenata i mladih iz više BiH gradova, saopšteno je iz Saveza izviđača Grada Zenice.

“Savršen svijet” će obuhvatiti tri interetnička mirovna volonterska kampa i tri velike interetničke aktivnosti, tokom kojih će 800 adolescenata i mladih iz Zenice, Prijedora i drugih gradova posjetiti jedni druge i raditi jedni sa drugima kroz više od 27.000 volonterskih sati.

Ovakav vid vannastavnih aktivnosti je prepoznat od Ministarstva vanjskih poslova SAD-a, koje je odlučilo da ponovo ukaže povjerenje našim organizacijama u nastojanju da pomognu mladim ljudima da razviju samopouzdanje, dostignu svoj puni potencijal i postanu aktivni članovi svoje zajednice.

“Savršen svijet” je povezivanje modela vannastavne vršnjačke edukacije sa volonterskim aktivnostima kroz mirovno obrazovanje mladih iz različitih vjerskih i kulturnih zajednica.

Prva aktivnost na očekuje već od 02 – 10. augusta u izviđačkom centru na Boračkom jezeru, kada će biti održan prvi Interetnički volonterski mirovni kamp  projekta “Savršen svijet”.

 

 

 

 

Share