Savez udruženja privrednika ZDK u socijalnom dijalogu

Upravni odbor Saveza udruženja poslodavcaca Zeničko-dobojskog kantona danas je održao svoj prvi sastanak nakon što mu je u julu ove godine priznata reprezentativnost u Ekonomsko-socijalnom vijeću ovog kantona, najavio skore izbore za upravni odbor i druga tijela Skupštine i Saveza i birao predstavnike tima u pregovorima sa Vladom i sindikatima u ZDK.

-Ovo je jedan proces i mi ćemo u tom procesu rješavati problem po problem. Nastojimo biti partneri i organima vlasti i sindikatima. Želimo da podignemo ovu zemlju i ubrzamo njen razvoj. Imamo zakona koji nam ne odgovaraju, jednostavno privredni ambijent nije dobar. Hoćemo to promijeniti, da nam svima bude bolje u ovoj zemlji, – izjavio je predsjednik Upravnog odbora Saveza udruženja privrednika Zeničko-dobojskog kantona, Mladen Perić.

Ovaj savez predstavlja više od 20 posto privrednih subjekata s područja ovog kantona. Danas je imenovan tim koji će direktno učestovati u pregovorima s kantonalnim organima vlasti o rješavanju gorućih problema privrednika. Usvojen je i projekat medijske kampanje, čime će se u procese koji su pred Savezom privrednika znatnije uključiti i javnost.

U narednih mjesec dana biće održana izborna skupština i izabrani novi članovi Upravnog odbora. (S.S.)

Share