Režim saobraćaja povodom otvaranja GGM-a

Izvršna agencija za realizaciju  projekta GGM-a i Grad Zenica obavještava  javnost da je u okviru planiranog otvaranja gradske dionice Glavne gradske magistrale i Bulevara zakazana ceremonija svečanog otvaranja na lokalitetu novoizgrađene fontane ( kružna raskrsnica „Stacionar“) dana 06.04.2016. godine .
Zbog velikog broja zvanica i očekivanog prisustva građanstva i planiranog programa ceremonije u potpunosti se obustavlja saobraćaj u srijedu 06.04.2016. godine u vremenu od 08:00  do 13:00 sati i to:
Totalna obustava saobraćaja iz pravca Blatuše od podvožnjaka ispred Blatuške petlje do kružne raskrsnice „Stacionar“.Sav saobraćaj će biti preusmjeren sa petlje Blatuša kroz naselje Blatuša u oba pravca.
Iz pravca od direkcije ArcelorMittal-a potpuna obustava saobraćaja od raskrsnice za direkciju kompanije do kružne raskrsnice „Stacinar“,
Totalna obustava saobraćaja iz pravca grada vrši se iza kružne raskrsnice A.Goldbergera prema kružnoj raskrsnici „Stacionar“.Iz pravca grada na kružnoj raskrsnici Kapija I vrši se preusmjeravanje teretnih vozila pravcem GGM-a prema petlji Radakovo.
Totalna obustava saobraćaja iz pravca autobuske stanice vrši se od raskrsnice objekta „Pošte“ do kružne raskrsnice„Stacionar“.
Na lokaltetu totalne obustave strogo se zabranjuje neovlašteno zaustavljanje i svaki vid parkiranja izuzev za vozila organizatora manifestacije i vozila sa odobrenjem.
Stanovništvo i učesnici u saobraćaju mole se da u preriodu totalne obustave poštuju privremenu signalizaciju i upute organizatora kao i da maksimalno koriste alternativne putne pravce ulaze i izlaze u grad preko petlje Radakovo.
Izmjena režima saobraćaja stupa na snagu od srijede 06.04.2016.godine,u periodu od 8 do 13 sati.

Izvršna agencija za realizaciju GGM-a i Grad Zenica

Share