Revidirana Strategija razvoja ZDK

U sjedištu Zeničko dobojskog kantona danas je,pod predsjedavanjem premijera Miralema Galijaševića, održan sastanak Vijeća za razvojno planiranje i upravljanje razvojem na kojem je priređena prezentacija revidirane Strategije razvoja Zeničko dobojskog kantona za period 2016-2020. godina.
-Identifikovali smo novu revidiranu viziju,proevropske orjentacije,bazirane na konceptu održivog razvoja,izjavila je za RTV Zenica Đenana Čolaković,direktorica Stručne službe za razvoj i međunarodne projekte pri Vladi ZDK.
Nova Strategija razvoja ZDK prepoznaje 4 strateška cilja,kao i 15 prioritetnih ciljeva iz kojih je proisteklo 50 mjera i 227 projekata.
Prema procjenama,za realizaciju planiranih ciljeva i mjera iz Strategije, planiraju se sredstva u iznosu od oko 160 miliona maraka.
Polazni dokumenti bili su dosadašnja Strategija razvoja ZDK (2010-2020),a strateški planski dokumenti,među ostalim, bili su Strategija razvoja BiH,Strategija socijalnog uključivanja,Reformska agenda,kao i Indikativni strateški planski dokument za BiH od strane Evropske unije,ukazala je Čolaković.
Pored premijera i članova Vlade,prezentaciji revidirane Strategije,prisustvovali su načelnici ili predstavnici nekoliko općina,Klubova političkih stranaka i Klubova naroda,te nevladinih organizacija.  (Š.B.)

 

strategija c strategija b

Share