Realizovan program “I ja to mogu”

Dječija,omladinska i lutkarska scena Bosanskog narodnog pozorišta Zenica u nedjelju je bila domaćin četvrte Smotre dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama u razvoju pod nazivom „I ja to mogu 2015“.Predstavili su se članovi institucija i udruženja iz Sarajeva,Bihaća.Mostara,Visokog i Zenice.
Ova smotra jedina je u našoj zemlji koja mladim osobama, koje su zbog svojih psiho-fizičkih osobenosti marginalizirane ili čak stigmatizirane,pruža priliku da iskažu svoju kreativnost na polju izvođačkih umjetnosti,ističe Miroljub Mijatović,rukovodilac DOL scene.
Smotra dramskog stvaralaštva osoba sa poteškoćama u razvoju ponudila je desetak programa koji su uključivali predstave i prateće sadržaje .Važan je bio i edukativni segment koji je inicirao druženje i upoznavanje djece i mladih sa i bez poteškoća u razvoju i njihovo bolje razumijevanje.
Uz Bosansko narodno pozorište i njegovu DOL scenu,suorganizator ove zanimljive i društvu potrebne edukativno scenske smotre bila je i Javna ustanova,Škola za odgoj,obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju Zenica.   (D.T.)

Share