Ragbijaši Čelika osvojili Regionalnu ligu!

Ragbijaši Čelika osvojili su Regionalnu ragbi ligu, takmičenje u čijem sedmom izdanju su učestvovali klubovi iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Ovo je najveći poslijeratni uspjeh Čelika i bh.ragbija.
U finalnom meču odigranom na stadionu Kamberovića polje u Zenici igrači Čelika kojeg sa trenerske klupe predvodi tandem Kenan Uzunović – Ermin Mušinović savladala je splitsku Nadu, osvajača svih dosadašnjih titula u Regionalnoj ragbi ligi, sa rezultatom 29:14. podršku su imali od 2.000 navijača među kojima je bilo oko 500 pripadnika navijačke skupine Robijaši.
Domaći su ušli žestoko u utakmicu i napravili skor u 70. sekundi. Poentirao je Sedžad Tufekčić. Nakon toga pretvaranje je ostvario Sabahudin Subašić za 7:0.
U 14.minuti isti igrač je realizovao kaznu s nekih 35 metara (tri poena) za 10:0. A onda u 24.minuti najbolji igrač ovog tima Sabahudin Subašić je prvo protrčao i napravio pretvaranje za 17:0. Subašić je nastavio svoj show i realizovao kaznu u 30.minuti za 20:0.
U nastavak se krenulo sa novom realizacijom kazne od strane Subašića u 47.minuti. Četiri minute kasnije uzvratili su Splićani preko rezerviste Gorana Čulića koji je postigao skor , a Lucijano Luka Rosso je pretvorio za 23:7. SubašiĆ je ponovo realizovao kaznu u 55.minuti.
Tomislav Burazin je u 64.minuti postigao skor za Nadu a Rosso pretvorio za 26:14.
Sabahudin SubaŠiĆ je vratio stvari na staro sa novom “trojkom” za konaČnih 29:14. Nakon posljednjeg sudijinog zviŽduka nastalo je veliko slavlje. NavijaČi su na terenu proslavili uspjeh sa svojim sportskim herojima.

(oslobodjenje.ba)

 

foto:faktor.ba

Share