Radovi na sanaciji kvara na glavnom vrelovodu

Tehničke ekipe Javnog preduzeća „Grijanje“ Zenica i danas su angažovane na sanaciji defekta na magistralnom vrelovodu,na lokalitetu Kamberovića polja gdje je prije dva dana došlo pucanja cijevi.
-Radi se o žili kucavici putem kojeg se vrši distribucija toplotne energije za 50 do 60 posto gradskog područja,izjavio je Zijad Fejzić,upravnik „Grijanja“.
Prema njegovim riječima,ovaj vrelovod je inače u dotrajalom stanju i bit će potrebna hitna temeljita sanacija na dužini od oko 2 kilometra.
Direktor preduzeća,Kasim Sarajlić procjenjuje da bi sanacioni radovi mogli biti okončani u večeranjim satima,nakon čega bi otpočela normalizacija stanja u sistemu daljinskog grijanja. Korisnicima će,za period prekida u isporuci toplinske energije,računi biti umanjeni.
Dodao je, da je trenutna isporuka toplotne energije u skladu sa Odlukom o uslovima o zagrijavanju stambenih i poslovnih objekata,te da nema potrebe posebno komentarisati ovosedmično saopćenje iz kompanije Mittal da je isporuka energije prilagođena vanjskim temperaturama.
-Gradu se isporučuju dovoljne količine toplotne energije,tvrdi Sarajlić.   (Š.B.)

 

vrelovod c vrelovod b

Share