Radionica za pripremu projekata za SBF

BBI VIP biznis klub u saradnji sa Privrednom komorom FBiH, Privrednom komorom Zeničko –dobojskog kantona i Zeničkom razvojnom agencijom održali su juče u Zenici radionicu za pripremu projekata i promociju Sarajevo Business Foruma 2016 (SBF).
Učešće u radu radionice uzeli su predstavnici kompanija iz Zenice, Kakanja i Zavidovića, te razvojnih agencija koje djeluju na ovom području. Prezentirane su aktivnosti BBI VIP biznis kluba, iskustva dosadašnjih investicijskih konferencija, pojašnjen način pripreme projekata i proizvoda stranim investitorima, te detaljno obrazložene pogodnosti promovisanja poslovanja kompanija na SBF- u. Također, privrednici su ovom prilikom upoznati sa mogućnostima bankarskih i konsultantskih usluga koje nudi BBI banka.
Emir Pašić, voditelj Centra za međunarodnu i saradnju sa EU fondovima u Privrednoj komori FBiH i Šefkija Botonjić, predsjednik Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona pozvali su privrednike da iskoriste šansu i prijave učešće na ovogodišnjem, sedmom po redu SBF-u.
Privrednike iz ove regije zanimali su se za mogućnosti uspostavljanja direktnih kontakata sa stranim investitorima kao i za načine uvezivanja sa srodnim kompanijama iz regije radi zajedničkog nastupa prema potencijalnim partnerima.
Inače, SBF već sedmu godinu zaredom organizira BBI banka u saradnji sa Islamskom razvojnom bankom (IDB).
Svake godine SBF okupi 1.000 učesnika iz 30 zemalja svijeta.

 

(kfbih.com)

Share