Radionica za mlade o IT vještinama

U Impulsnom kreativnom centru Agencije za lokalni ekonomski razvoj ZEDA Zenica danas je otpočela sa radom dvodnevna edukacija o socijalnim i IT vještinama za pronalaženje posla,namijenjena nezaposlenim mladim osobama starosne dobi od 30 do 45 godina.

Organizatori radionice su Američka trgovačka komora u BiH u saradnji sa kompanijom Telemach i Link Group-IT Akademijom,a partneri su Agencija ZEDA i Služba za zapošljavanje Zeničko dobojskog kantona.

Rukovodilac odjeljenja za posredovanje u zapošljavanju,Službe za zapošljavanje ZDK, Sehadet Hadžić,izrazio je zadovoljstvo realizacijom ovog projekta,podsjetivši da je ova Služba dostavila spisak kandidata za edukaciju.

Predstavnica Telemacha,Edina Kurić-Zorlak podsjeća da je radionica u Zenici prva od 8 predviđenih,koje će biti održane širom BiH,a na svakoj od njih bit će nagrađeni najbolji polaznici.

Pri tom je podsjetila, da je kompanija Telemach prošle godine u Zenici realizovala uspješan projekat obuke građana treće životne dobi pod nazivom Online seniori, za korištenje modernih digitalnih tehnologija. Imali smo sjajne rezultate i povećali smo stopu informatičke pismenosti jer smo uručili više od 300 diploma,kazala je Kurić-Zorlak.    (Š.B.)

 

Share