Promovisani završenici prvog i drugog ciklusa UNZE

Na svečanosti priređenoj njima u čast danas su u zeničkoj areni „Husejin Smajlović“ promovisana  ukupno 493 završenika prvog i 49 završenika drugog ciklusa studija Univerziteta u Zenici. Uz predstavnike zeničkog Univerziteta i njegovih 8 fakulteta, te nove diplomante i magistrante, kao i članove njihovih porodica, ovoj promociji i svečanoj podjeli diploma prisustvovali su predstavnici drušveno političke zajednice, kao i brojni sugrađani. Najuspješnijim završenicima sa visokim prosjekom ocjena 8, 9 i 10, uručene su Povelje rektora a dobili su ih: diplomant Berina Mehić, Islamski pedagoški fakultet, te magistranti  Azra Halilović, Amna Karić i Indira Husić sve sa Metalurško tehnološkog fakulteta.

-Jako sam zadovoljna sa ovim što sam dosad postigla, ali planiram upisati i doktorski studij, a svim budućim studentima bih poručila da se opredijele za Univerzitet u Zenici, jer to je javni univarzitet, koji pored diplome nudi i znanje,poručila je Amna Karić, magistrantica Metalurško tehnološkog fakulteta i jedna od dobitnica Povelje rektora.

-Ja se nadam da će im ove diplome omogućiti zaposlenje i rješavanje svih njihovih životnih problema, izjavio je uz čestitke  promovisanim diplomantima i magistrantima, rektor zeničkog Univerziteta profesor doktor Damir Kukić.

Miralem Galijašević , premijer ZDK,u ime osnivača Univerziteta, takođe je izrazio nadu da će zajednica naći načina i uposliti što veći broj mladih i školovanih ljudi.

Svojim izvedbama, svečanu promociju završenika prvog i drugog ciklusa studija zeničkog Univerziteta, po tradiciji je upotpunio Omladinski hor Zenice. (V.J.)

 

Promociju iz ugla Portala Dron.ba, možete pogledati putem linka ispod

 

 

 

Share