Promovisana knjiga Ferida Muhića

U organizaciji Muftijstva zeničkog i Medžlisa Islamske zajednice Zenica sinoć je u velikoj sali Gradskog vijeća Zenica promovisana knjiga Islamski identitet Evrope, autora akademika Ferida Muhića.
Promotor i recezent knjige prof. Enes Karić istakao je ovom prilikom da kroz svoju knjigu Muhić argumentovano vraća islam i muslimane u evropski narativ odakle su neopravdano protjerivani. On analizira nastanak i karakter evropskog identiteta, navodeći perspektive razvoja u kontekstu prožimanja islama, hrišćanstva i judaizma, kazao je profesor Karić.
Autor knjige Ferid Muhić aktuelni je predsjednik Bošnjačke akademije nauka i umjetnosti, univerzitetski je profesor te filozof i književnik. Objavio je više književnih djela a tokom sinoćnje promocije, govoreći o knjizi Islamski identitet Evrope je naglasio,da je poenta priče da se moraju poštivati i hrišćanska Evropa isto kao islamska Evropa sviđalo se to nekima ili ne..
Promocija knjige Islamski identitet Evrope u Zenici ujedno je i prva bosanskohercegovačka, a do sada je promovisana u zemljama regiona i prevedena je na Albanski jezik. S obzirom na veliku posjećenost izazvala je veliku pažnju zeničke javnosti.  (S.H.)

 

muhic knjiga c muhic knjiga b

Share