Prezentacija stipendija Vlade SAD-a na UNZE

U utorak, 21.03.2017. godine Univerzitet u Zenici posjetili su predstavnici Ambasade SAD-a u Bosni i Hercegovini, Elizabeta Delalić, stručni saradnik za obrazovanje i kulturu, Adriana O`Flanagan, koordinatorka za akademske razmjene i Aleksandra Popović, savjetnica za studente ispred  Education USA. Tom prilikom organiziran je sastanak u Kabinetu Rektora Univerziteta u Zenici, kao i prezentacija stipendija Vlade SAD- a u zgradi Ekonomskog i Pravnog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Predstavnici Ambasade SAD-a prezentirali su The Fuulbright Student Program, The Fullbright Visiting Scholar Programm, The Hubert H. Humphrey Fellowship i The Global Undergraduate Exchange Program (Global UGRAD).

Kroz navedene programe studentima se pruža prilika  boravka i studiranja na nekom od američkih univerziteta u trajanju od jednog semsetra ili cijele akademske godine, i to za studente na dodiplomskom, postdiplomskom i doktorskom studiju, kao i mogućnost boravka u SAD-u i na univerzitetima u svrhu istraživanja.   (unze.ba)

 

 

Share