Predstavljen Čelendž program za mala i srednja preduzeća

U prostorijama Agencije za lokalni ekonomski razvoj-ZEDA Zenica danas je priređeno predstavljanje Čelendž programa ,koji je, zahvaljujući sredstvima Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju-SIDA/Ambasade Švedske u BiH,uspostavljen u našoj zemlji.

Grant sredstva Čelendž programa bit će dostupna malim i srednjim preduzećima i obrtima iz cijele BiH,ali i Švedske,i to u naredne 3 godine,izjavio je za RTV Zenica Siniša Obradović iz Sarajevske razvojne agencije,koja je implementator projekta zajedno sa Republičkom agencijom za razvoj malih i srednjih preduzeća manjeg bh entiteta.

Maksimalni iznos grant sredstava,dostupan za startup iznosi 10.000 eura,a za mikro,mala i srednja preduzeća,do 250 zaposlenih,30.000 eura.

Svi oni koji imaju inovativne poslovne ideje,proizvode ili usluge,koje mogu dovesti do smanjenja nezaposlenosti,povećanja konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH, mogu aplicirati za sredstva,s tim da moraju obezbijediti i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50 posto.       (Š.B.)

 

Share