Povoljni uslovi za prostore Biznis inkubatora

Agencija za ekonomski razvoj “Zeda” Zenica otvorila je javni poziv za prikupljanje prijava za subvencionirano korištenje poslovnih prostora u sklopu Biznis inkubatora na lokaciji Poslovne zone “Zenica 1.- Uz povoljnije korištenje prostora, ovo podrazumijeva i pružanje određenih usluga u odrastanju i razvoju preduzeća, što je davanje direktne pomoći mikro i malim preduzećima, a Biznis inkubator i jeste jedan od sistemskih mehanizama za podršku razvoja poduzetništva u Zenici, navodi Muhsin Ibrahimagić, direktor zeničke Agencije za ekonomski razvoj, ZEDA.
Aktuelni javni poziv otvoren je za subvencionirano korištenje 5 poslovnih i jednog kancelarijskog prostora, a subvencije se prije svega odnose na niske cijene njihovog zakupa, te je za prvu godinu za početnika ta cijena jedna KM po metru kvadratnom, dok pete godine iznosi 5 maraka po kvadratu.
Javni poziv za subvencionirano korištenje poslovnih prostora u sklopu zeničkog Biznis inkubatora ostaje otvoren do njihove popune, što će utvrđivati stručna komisija na osnovu analize prijava, ponuđenih poslovnih planova, te njihove održivosti i mogućnosti za dalji rast preduzeća. Sa odabranim korisnicima Agencija ZEDA će potom potpisati i ugovore za prvu godinu korištenja prostora. (V.J.)

Share

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *