Potpisani ugovori o rekonstrukciji puteva i nabavci uniformi

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, potpisao je danas ugovore sa direktorima preduzeća, kojima su dodijeljeni poslovi na rekonstrukciji i izgradnji putne infrastrukture i nabavci uniformi za uposlenike Gradske uprave. Putem javnog poziva, poslovi u vrijednosti od ukupno 600.000 konvertibilnih maraka, dodijeljeni su zeničkim preduzećima Almy-transport i Špicbeton, kakanjskom Trgošpedu i Astoriji iz Novog Grada. Radi se o devet projekata rekonstrukcije seoskih puteva i objekata koji otežavaju saobraćaj na lokalnim putnim dionicama i projektu nabavke uniformi za uposlenike Šalter-sale i prijemnog dijela Gradske uprave.  

Pored ovih projekata, iz Gradske uprave je najavljeno i da će se početi sa poslovima betoniranja putnih pravaca u šest seoskih naselja, za što je izdvojeno blizu 55 hiljada maraka.

Gradonačelnik Kasumović je najavio da će sva područja Zenice do godine imati asfaltiran pristup naseljima, te da će se sa poslovima uređenja puteva iduće godine krenuti ranije. Svi izvođači radova već danas mogu ući na gradilišta, kazao je Kasumović. Ovogodišnjim budžetom, Grad Zenica je opredijelio 730.000 za rekonstrukciju puteva, dok je u prošloj godini za ove namjene izdvojeno 300.000 KM. (S.S.)

 

 

 

 

Share